In perioada 01.07.2017 - 02.07.2017 crama este inchisa!

In perioada 09.07.2017 - 11.07.2017 crama este inchisa!
 

Vin si mancare

 

Vinul si masa

Nimic nu complimenteaza mai bine o masa apetisanta si o seara eleganta decat un pahar din cel mai bun vin. Din cel mai potrivit vin totodata, pentru ca asa cum vom descoperi, anumite preparate cer anumite soiuri de vin. Cele doua trebuie sa se completeze reciproc intr-un mod armonios pentru a desavarsi un pranz sau o cina cu adevarat perfecte.

Mancaruri acide, proteinice

Aceste preparate estompeaza caracteristicile vinurilor, reducandu-le intensitatea. Soiurile recomandate sunt cele intens aromate, proaspete, usoare.

Feluri de mancare: salate amarui, peste uleios, peste afumat, scoici, homar, crab, prosciutto cu pepene galben, caviar si branza de capra.

Vinuri albe recomandate: Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cuvée White X

Vinuri rosii recomandate: Cuvée Red IX

Mancaruri condimentate echilibrat

Aceste tipuri de preparate pot fi servite cu o paleta larga de vinuri, intru-cat cantitatea de sare va dezvolta arome complexe in fiecare soi. Mancarurile cu continut de sare moderat pot fi asociate cu majoritatea soiurilor de vin.

Feluri de mancare: carne prajita, fructe de mare, masline, capere, branza Feta, carne de vita, tocanita, ostropel, branzeturi Cheddar, Gruyere, Fontina.

Vinuri albe recomandate: Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris

Vinuri rosii recomandate: Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon/Shiraz, Cuvée Red X

Deserturi

Preparatele dulci, ca in cazul primei categorii, se servesc cu vinuri dulci. Aciditatea pronuntata in momentul degustarii va taia din dulceata vinului si va inviora gustul acestuia.

Feluri de mancare: ciocolate, trufe, placinta de branza, inghetata, deserturi de fructe, caramel, alune, produse de patiserie, branza mucegaita.

Vinuri albe recomandate: Rheinriesling, Muscat Ottonel, Cuvée White X

Mancaruri dulci/ condimentate

In asociere cu astfel de preparate, vinul isi accentueaza textura, dominand astfel caracterul aromatic. Vinul capata astfel un subtil caracter acid si, in cazul in care este maturat in butoi de stejar, cum este cazul LacertA, va prezenta si nuante amarui.

Feluri de mancare: paste cu sos de rosii, mancare chinezeasca, mancare mexicana, mancare thailandeza, pui la gratar cu sos dulce, sushi, branza Brie, mozarella, branzeturi afumate.

Vinuri albe recomandate: Rheinriesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cuvée White X

Vinuri rosii recomandate: Cabernet Sauvignon/Shiraz, Cuvée Red IX